Leírás
BioMenü Spirulina alga tabletta (250 db)
A szuperételnek minősített spirulina egy természetes spirál alakú kék-zöld alga. A nem szennyezett tavakból gyűjtött spirulina mikroszkopikus növény, amelyet a Dél-Kínai-tenger egyik szigetén friss vízben termesztenek. A spirulina alga a vitaminok, fehérjék és aminosavak gazdag forrása. A spirulinát természetes porlasztási eljárás során szárítják, hogy létrejöjjön a spirulina por. Ez a folyamat megőrzi a spirulina tápanyagtartalmát. A spirulina port ezután egy regisztrált gyógyszergyártó összenyomja 500 mg spirulinát tartalmazó tablettákká. Nem használnak olyan töltőanyagokat, mint a magnézium-sztearát, amely befolyásolhatja az ízt. A magas antioxidáns tartalmáról jól ismert spirulina algák élőhelyei a természetes élővizek, de - miután a növény a fotoszintézis során önmagát sokszorozza meg - mesterséges körülmények között is sikerrel termesztik. Nincs még egy olyan növény, amely ennyire gazdag lenne mikrotápanyagokban: az algák szinte minden vitamint és 41 féle ásványi anyagot tartalmaznak. A spirulinának nincs erős sejthártyája, ezért szervezetünk könnyen juthat hozzá a benne lévő létfontosságú vegyületekhez.
Tápérték:
-
Magas fehérjetartalom - A spirulina különösen gazdag fehérjében. A fehérjék fontosak a testünk sejtjeinek növekedéséhez és regenerálásához. A spirulina akár 60% fehérjét is tartalmazhat, ami meghaladja bármely más növényi alapú élelmiszer fehérjetartalmát.
-
Vitaminok - A spirulina tele van fontos vitaminokkal, mint a B1 (tiamin), B2 (riboflavin) és B3 (niacin). Ezek a vitaminok segíthetnek az energiatermelésben és az idegrendszer működésében.
-
Ásványi anyagok - Az algában található vas és magnézium is kiemelkedően fontos. A vas elengedhetetlen a vérünk oxigénszállításához, míg a magnézium számos biokémiai reakcióban játszik szerepet a testünkben.
-
Esszenciális aminosavak - A spirulina tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, amelyek a testünk fehérjéinek építőkövei. Ezeket az aminosavakat a testünk nem tudja előállítani, ezért fontos, hogy az étrendünkben is jelen legyenek.
Egészségügyi előnyök:
-
Immunrendszer erősítése - A spirulina támogathatja az immunrendszert, ezért segítségével könnyebben védekezhetünk a betegségekkel szemben.
-
Antioxidáns hatás - Az antioxidánsok segíthetnek a szabadgyökök elleni küzdelemben, amelyek károsíthatják a sejtjeinket. A spirulina erős antioxidáns hatású, ami hozzájárulhat a testünkben lévő sejtek védelméhez és a fiatalság megőrzéséhez.
-
Gyulladáscsökkentés - A spirulina gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is bírhat, ami segíthet a krónikus betegségek megelőzésében és kezelésében.
-
Koleszterinszint kiegyensúlyozás - Tanulmányok azt mutatják, hogy a spirulina alga segíthet csökkenteni a „rossz” koleszterinek szintjét (LDL-koleszterin és trigliceridek). Ezzel egyidejűleg pedig képes lehet növelni a „jó” koleszterinszintet (HDL-koleszterin).
-
Méregtelenítés - Ez a típusú alga támogathatja szervezetünk méregtelenítését, mivel képes megkötni a nehézfémeket és más mérgező anyagokat.
Vélemények
Összetevők, adagolás
Összetevők: 100% bio spirulina alga (spirulina platensis)
Tápérték:
Egységenként 100 g |
|
Energia | 1409 kJ/337 kcal |
Zsír | 0,8 g |
- amelyben telített zsírsav | 0,4 g |
- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav | 0,1 g |
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav | 0,3 g |
Szénhidrát | 12,8 g |
- amelyben cukor | 0,7 g |
Rost | 6,4 g |
Fehérje (protein) kivonat | 65,3 g |
Só | 3,0 g |
B2-vitamin (Riboflavin) | 0,3 mg |
B6-vitamin | 0,7 mg |
Magnézium | 259,0 mg |
Vas | 53,2 mg |
Króm | 22,0 μg |
Adagolás: egy adag = 6-10 tabletta
1 adag naponta, 2-3 részletben, étkezés előtt, bő folyadékkal (az első héten csak fél adag)
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, erős fénytől védve, tilos lefagyasztani
Figyelem: Kérjük, ha bármilyen egészségügyi panasza, ismert betegsége van vagy várandós, szoptat, előbb konzultáljon orvosával, mielőtt elkezdené a termék fogyasztását, alkalmazását. Ne lépje túl az ajánlott napi adagot. Az étrendkiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék leírásában esetenként olvasható egyes hatóanyagokról szóló információk nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le, hanem jellemzően az összetevőkkel kapcsolatos tudományos publikáción alapulnak. Tárolja száraz és hűvös helyen 25°C-ig, közvetlen napfénytől és fagytól óvva. A gyártó nem vállal felelősséget a helytelen tárolás miatt keletkezett károkért. Kisgyermekektől elzárva tartandó!