Zöld élelmiszerek
Napjaink kvintesszenciái kétségtelenül az olykor szuper élelmiszereknek is nevezett zöld élelmiszerek. Kizárólag természetes, minimális mértékben kezelt forrásokból származnak, és jelentőségük a hatalmas tápanyagtartalmukban rejlik. Nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, antioxidánsok, aminosavak és más létfontosságú anyagok gazdag forrásai. Míg a szintetikus készítményeket egymástól izolált anyagok összességének tekinthetjük, addig a zöld élelmiszerek hatóanyagai bonyolult és pontosan meghatározott kötésekben lépnek működésbe. A szinergia, azaz az anyagok kölcsönös együtthatásának elve szerint működnek, így hatásuk megsokszorozódik. Hatóanyagaik ráadásul ideális arányban vannak jelen, ez biztosítja a megfelelő felszívódásukat és optimális hasznosulásukat.