Leírás
Energy Organic Matcha (50g)
Csupán a Japán meghatározott részeiről származó, eredeti Matchát nevezhetjük a teák ékkövének. A Matcha az árnyékolási technikával termesztett japán zöld teák egyik legrégebbi fajtája. Már több mint 800 éve használják a buddhista zen szertartásoknál, és sokáig a császári udvar és a japán elit privilegizált itala volt. A kivételes termesztési eljárás és a szinte már alkimista jellegű feldolgozás telt ízű és aromájú italt hoz létre, igen jótékony testi-lelki hatásokkal.
Emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatásai:
-
a legjobb minőségű, leghatékonyabb zöld tea a világon
-
felgyorsítja az anyagcserét, de fenntartja a test energiaszintjét
-
megnyugtatja az elmét, felfrissíti a lelket, segíti a tisztánlátást
-
javítja a memóriát és a hangulatot
-
cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott, csökkenti a vércukorszintet
-
a Matcha révén négyszer gyorsabban égetjük el a zsírokat
-
nem kell áztatni, közvetlenül alkalmazható
-
egyetlen adag Matcha teában annyi tápanyag van, mint 10 csésze általánosan ismert zöld teában
A Matcha tea kivételes hatása nemcsak a különleges árnyalási technika következtében létrejött, egyedülálló hatóanyagoknak, hanem hatalmas koncentrációjuknak is köszönhető. Egyedülálló antioxidáns hatóanyagai a katechinek, ezek közel 60%-a EGCG. A Matcha nagy mennyiségben tartalmaz egyedülálló l-teanin természetes aminosavat.
Vélemények
Összetevők, felhasználás
Összetevők: 100% Matcha tea őrlemény
Felhasználás:
-
Forraljunk vizet, majd hűtsük vissza 80-85 fokra. A forralás azért fontos, mert lágyítja a vizet, de használhatunk forrásvizet vagy ásványvizet is.
-
Tegyünk a pohárba/chawanba 1-2 gramm (1-1,5 kiskanál) matchát. Érdemes átszitálni a matcha port, mert egyébként előfordul, hogy apró rögök maradnak benne, amelyek megakadályozzák az egyenletes elkeveredést és a tökéletes habosodást.
-
Öntsünk a matchára egy kevés vizet, majd gyengéd kézmozdulatokkal egyenletesen keverjük el, hogy ne maradjanak benne csomók. Ha nincs bambuszecsetünk, akkor használhatunk még kézi tejhabosítót is (több vízzel), vagy próbáljuk meg kiskanállal, mintha pudingport kevernénk - azonban hosszú távon javasoljuk a teakeverő ecset beszerzését.
-
Ezután öntsük hozzá a többi vizet is, és kezdődhet a habosítás! Gyors kézmozdulatokkal M vagy W alakban kezdjük el keverni a matchát, amíg egy krémesen habos teát nem kapunk. Ha kézi tejhabosítóval dolgozunk, akkor egyszerűen csak tegyük az eszközt a teába, és úgy habosítsuk.
-
Ez tehát a matcha tea készítésének alapja! Az így kapott könnyű, habos italt fogyaszthatjuk önmagában, vagy latte-ként valamilyen általad preferált tejjel összekeverve, hidegen vagy melegen, de rengeteg szuper matchás frissítő receptet találsz!
Nettó tömeg: 50 g.
Figyelem: Kérjük, ha bármilyen egészségügyi panasza, ismert betegsége van vagy várandós, szoptat, előbb konzultáljon orvosával, mielőtt elkezdené a termék fogyasztását, alkalmazását. Ne lépje túl az ajánlott napi adagot. Az étrendkiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék leírásában esetenként olvasható egyes hatóanyagokról szóló információk nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le, hanem jellemzően az összetevőkkel kapcsolatos tudományos publikáción alapulnak. Tárolja száraz és hűvös helyen 25°C-ig, közvetlen napfénytől és fagytól óvva. A gyártó nem vállal felelősséget a helytelen tárolás vagy fogyasztás miatt keletkezett károkért. Kisgyermekektől elzárva tartandó!