Leírás
Pecsétviaszgomba folyékony gombakivonat (100 ml)
A Pecsétviaszgomba tápanyagtartalma a gyógygombák között is kiemelkedő. Gazdag C-vitaminban, D vitaminban antioxidánsokban és aminosavakban.
Ismert hatásai:
A Pecsétviaszgomba (Ganoderma Lucidum) tápanyagtartalma a gyógygombák között is kiemelkedő. Jelentősebb mennyiségben található meg benne többek között cink, foszfor, germánium, kalcium, kálium, magnézium, mangán, vas és réz. Gazdag C-vitaminban, D-vitaminban, antioxidánsokban és aminosavakban.
A Pecsétviaszgomba fontos alkotóeleme a pantoténsav, amely javítja az agyműködést. Ezeken kívül vírusellenes, valamint májvédő, koleszterinszintet csökkentő, rákellenes hatásairól ismert. A pecsétviaszgomba rendszeres fogyasztása csökkentheti a vérnyomást, valamint kitágítja és ruganyossá teszi az érfalakat, ezáltal mérsékli a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. Sejtszinten javíthatja a szervezet oxigénellátását, akár másfélszeresére növelve a vér oxigénfelvevő képességét, ami jelentősen hozzájárulhat a szervezet természetes méregtelenítési folyamatainak sikerességéhez. A pecsétviaszgomba fontos alkotóeleme a pantoténsav, amely javítja az agyműködést, segítségével megelőzhetőek olyan neuro-degeneratív betegségek, mint például az Alzheimer-kor. Ezeken kívül tartalmaz még vírusellenes, valamint májvédő triterpéneket, a koleszterinszintet csökkentő szterolokat, különböző lipideket, alkaloidokat, rákellenes glukánokat (pl. béta-glükánt) és más antioxidánspoliszacharidokat. Jó hatással van főként a 2-es tipusú cukorbetegségre.
A Pecsétviaszgomba rendszeres fogyasztása csökkentheti a vérnyomást, valamint kitágítja és ruganyossá teszi az érfalakat, ezáltal mérsékli a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. Ez a folyamat és a gomba magas germánium tartalma, sejtszinten javítják a szervezet oxigénellátását, akár másfélszeresére növelve a vér oxigénfelvevő képességét, ami jelentősen hozzájárul a szervezet természetes méregtelenítési és rákellenes folyamatainak sikerességéhez.
A Pecsétviaszgomba adenozin tartalma felhígítja a vérben és a vérplazmában található zsírokat, ez pedig szintén hozzájárul a vénák és az artériák tisztántartásához, valamint javítja a szívműködést. Az adenozin ezen kívül egyensúlyban tartja a hormonszintet és a vér pH-szintjét, javítja az emésztési funkciókat. A pecsétviaszgomba triterpénjei (köztük a bioaktív és kizárólag a pecsétviaszgombából kivonható ganodersavak) segítségével erősíti a májat, hozzájárul a hepatitisz kezeléséhez, beállítja a koleszterinszintet, csökkenti az allergiás tüneteket. Növeli az inzulin termelést, szabályozza a vércukorszintet, így a cukorbetegek számára is jó szolgálatot tehet. Hatóanyagai elősegítik a megfelelő véráramlást – a hajszálerek szintjén is -, megelőzik a vérlemezkék összetapadását, ezáltal a pecsétviaszgomba fogyasztásával csökkenthető a trombózis esélye. Gyulladáscsökkentő, immunrendszer aktiváló és vírusölő hatása – előbbieket a poliszacharidjai jelentős mértékben fokozzák – révén kiváló szövetségesünk lehet a szezonális megbetegedések, a megfázás, influenza, asztma és hörgőgyulladás tüneteinek enyhítésében. A pecsétviaszgomba antioxidáns összetevői erősítik az immunrendszert, hatékonyan veszik fel a harcot a daganatos betegségeket, gyulladásokat, érrendszeri problémákat és korai sejtöregedést okozó, a DNS-t károsító szabad gyökökkel.
Vélemények
Összetevők, adagolás
Összetevők: Pecsétviaszgomba (Ganoderma Lucidum) glicerines kivonata.
Fogyasztási javaslat: naponta 5 ml kivonat elkeverve vízben, teában elkeverve.
C vitamin fogyasztása is javasolt a Pecsétviaszgomba mellett!
A pecsétviaszgomba fogyasztása nem javasolt:
-
aki a gombára, gombaspórára allergiás
-
3 éves kor alatt
-
terhesség és szoptatás alatt
-
véralvadásgátlók szedők részére
Amennyiben ilyen jellegű szereket szed, feltétlenül kérje ki kezelőorvosa tanácsát!
Jelen információk csak tájékoztató jellegűek. Használata nem helyettesíti az orvosi terápiát, maximum kiegészítheti azt. Tartsa be a leírásban foglaltakat és ne lépje túl az ajánlott napi adagot!
A jelenleg hatályban lévő EU-s (A 37/2004 (IV. 26.) EU) és magyar jogszabályok alapján a gyógyhatású gombáknak ill. semmilyen más élelmiszernek (pl. fokhagyma) gyógyhatást tulajdonítani nem szabad, ezért a fenti leírásban olvasható állítások nem vonatkoztathatók a fentebb leírt élelmiszertermékekre sem. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.