Leírás
Bio Pecsétviasz - Bio Shiitake gomba keverék (30 g)
A kínai kultúra szerint a gyógygombák közül a pecsétviaszgomba rendelkezik a legtöbb gyógyhatással, nem véletlen, hogy már 4000 éve a hosszú élet egyik titkának tekintik, és a japánokhoz hasonlóan, a halhatatlanság gombájaként is emlegetik. A pecsétviaszgomba tápanyagtartalma a gyógygombák között is kiemelkedő. Gazdag C-vitaminban, D-vitaminban, antioxidánsokban és aminosavakban.
Ismert hatásai:
A pecsétviaszgomba (Ganoderma Lucidum) tápanyagtartalma a gyógygombák között is kiemelkedő. Jelentősebb mennyiségben található meg benne többek között cink, foszfor, germánium, kalcium, kálium, magnézium, mangán, vas és réz. Gazdag C-vitaminban, D-vitaminban, antioxidánsokban és aminosavakban. A pecsétviaszgomba fontos alkotóeleme a pantoténsav, amely javítja az agyműködést. Ezeken kívül vírusellenes, valamint májvédő, koleszterinszintet csökkentő, rákellenes hatásairól ismert. A pecsétviaszgomba rendszeres fogyasztása csökkentheti a vérnyomást, valamint kitágítja és ruganyossá teszi az érfalakat, ezáltal mérsékli a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. Sejtszinten javíthatja a szervezet oxigénellátását, akár másfélszeresére növelve a vér oxigénfelvevő képességét, ami jelentősen hozzájárulhat a szervezet természetes méregtelenítési folyamatainak sikerességéhez.
Pecsétviaszgomba gyógyhatásai
A pecsétviaszgomba fontos alkotóeleme a pantoténsav, amely javítja az agyműködést, segítségével megelőzhetőek olyan neuro-degeneratív betegségek, mint például az Alzheimer-kor. Ezeken kívül tartalmaz még vírusellenes, valamint májvédő triterpéneket, a koleszterinszintet csökkentő szterolokat, különböző lipideket, alkaloidokat, rákellenes glukánokat (pl. béta-glükánt) és más antioxidánspoliszacharidokat. Jó hatással van főként a 2-es tipusú cukorbetegségre.
A pecsétviaszgomba rendszeres fogyasztása csökkentheti a vérnyomást, valamint kitágítja és ruganyossá teszi az érfalakat, ezáltal mérsékli a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. Ez a folyamat és a gomba magas germánium tartalma, sejtszinten javítják a szervezet oxigénellátását, akár másfélszeresére növelve a vér oxigénfelvevő képességét, ami jelentősen hozzájárul a szervezet természetes méregtelenítési és rákellenes folyamatainak sikerességéhez. A pecsétviaszgomba adenozin tartalma felhígítja a vérben és a vérplazmában található zsírokat, ez pedig szintén hozzájárul a vénák és az artériák tisztántartásához, valamint javítja a szívműködést. Az adenozin ezen kívül egyensúlyban tartja a hormonszintet és a vér pH-szintjét, javítja az emésztési funkciókat. A pecsétviaszgomba triterpénjei (köztük a bioaktív és kizárólag a pecsétviaszgombából kivonható ganodersavak) segítségével erősíti a májat, hozzájárul a hepatitisz kezeléséhez, beállítja a koleszterinszintet, csökkenti az allergiás tüneteket. Növeli az inzulin termelést, szabályozza a vércukorszintet, így a cukorbetegek számára is jó szolgálatot tehet. Hatóanyagai elősegítik a megfelelő véráramlást – a hajszálerek szintjén is -, megelőzik a vérlemezkék összetapadását, ezáltal a pecsétviaszgomba fogyasztásával csökkenthető a trombózis esélye. Gyulladáscsökkentő, immunrendszer aktiváló és vírusölő hatása – előbbieket a poliszacharidjai jelentős mértékben fokozzák – révén kiváló szövetségesünk lehet a szezonális megbetegedések, a megfázás, influenza, asztma és hörgőgyulladás tüneteinek enyhítésében. A pecsétviaszgomba antioxidáns összetevői erősítik az immunrendszert, hatékonyan veszik fel a harcot a daganatos betegségeket, gyulladásokat, érrendszeri problémákat és korai sejtöregedést okozó, a DNS-t károsító szabad gyökökkel.
A shiitake gomba (Lentinula edodes) meghökkentő mennyiségű táp- és ásványi anyagot, esszenciális aminosavat tartalmaz – ellátja szervezetünket A-, B-, C-, D- vitaminokkal, s olyan ásványi anyagokkal, mint a magnézium, kálium, kalcium, vas, cink, szelén, réz vagy mangán. Gazdag diétás rostokban és fehérjékben, ezért aki pl. nem eszik húst, az is bőven hozzájuthat ehhez az értékes tápanyaghoz belőle. Kitűnő antioxidánsnak számít. Számos jótékony hatása mellett nem véletlenül tartják a shiitakét a leghatékonyabb, természetes immunerősítőnek!
A Shiitake gombában található hatóanyagok csökkenthetik a koleszterinszintet – akadályozhatják, hogy az felszívódjon a véráramba. Legkiemelkedőbb azonban lentinán nevű (béta-glükán) hatóanyagának “munkája”, mely káros mellékhatás nélkül képes az immunrendszer erősítésére, így a fertőzések, betegségek leküzdésére. A koleszterinszint csökkentésével ugyanakkor segítheti a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében is. Védi a májat, elősegítheti az antitest-képződést.
Vélemények
Összetevők, adagolás
Összetevők: 15 g. Bio Pecsétviasz (Ganoderma Lucidum) és 15 g. Bio Shiitake (Lentinula edodes) gomba őrleménye.
Adagolás: 1-3 g/napi adag (1-3 mokkáskanálnyi) forrázva, esetleg teafűvel ízesítve javasolt teaként fogyasztva.
Figyelem: Kérjük, ha bármilyen egészségügyi panasza, ismert betegsége van vagy várandós, szoptat, előbb konzultáljon orvosával, mielőtt elkezdené a termék fogyasztását, alkalmazását. Ne lépje túl az ajánlott napi adagot. Az étrendkiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék leírásában esetenként olvasható egyes hatóanyagokról szóló információk nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le, hanem jellemzően az összetevőkkel kapcsolatos tudományos publikáción alapulnak. Tárolja száraz és hűvös helyen 25°C-ig, közvetlen napfénytől és fagytól óvva. A gyártó nem vállal felelősséget a helytelen tárolás miatt keletkezett károkért. Kisgyermekektől elzárva tartandó!