Natur Tanya® Fermentált Fekete Fokhagyma (800 mg)

  • Átlagos értékelés:
  • Várható szállítás: 2025. október 27.
Ár: 4.490 Ft (3.535 Ft + ÁFA)
Menny.: db

Széles
termékválaszték

Széles termékválasztékkal és folyamatosan bővülő kínálattal várunk, melyet mindig a Te igényeidhez igazítunk.

Rugalmas
kiszállítás

Gyors és rugalmas kiszállítás Magyarország teljes területén. Csomagfeladás háztól házig, csomagpontra vagy automatába

Segítünk ha
elakadtál

Ha nem tudod, melyik termék lenne számodra a legmegfelelőbb, írj nekünk, segítünk!

Termékfülek

Leírás

Natur Tanya® Fermentált Fekete Fokhagyma - szagtalan, standardizált S-allil-cisztein (800 mg)

 

A magas, 800 mg hatóanyagtartalmú fermentált fekete fokhagyma, 12.000 mg porított fokhagyma őrleménynek felel meg. A fekete fokhagyma kivonat friss fehér fokhagymából készül fermentációs gyártástechnológiai eljárással. A fermentáció szagtalan és kellemetlen utóíz nélküli és S-allil-cisztein hatóanyagra standardizált (ez 2 kapszulában >800 mcg hatóanyag tartalmat jelent) végterméket eredményez, amit növényi kapszulatokba töltöttünk. Hozzájárul a szív és az immunrendszer normál működéséhez, a homocisztein és koleszterinszint fenntartásához. A kapszula tartalma annak szétnyitásával kiváló fűszerkeverék, amit ételekhez adhatunk, pl. belekeverhető húsok pácába vagy salátákra szórható.

 

 

A fokhagyma széles körű használata miatt igen népszerű összetevő. A fekete fokhagymát a friss fokhagymá­ból állítjuk elő. A fermentációs gyártástechnológiai eljárás során megváltozik a fokhagyma jellegzetes fehé­res színe, és barnás-fekete árnyalatot ölt. Míg csípős íze, édeskés-sós ízvilágba fordul át. Egy szagtalan kivonat keletkezik, mivel a szúrós szagért felelős összetevők jelentősen csökkennek az előállítás során. A folyamat, kontrollált hőmérsékleten (általában 60-90 °C), magas páratartalom (70-90%) mellett történik, megközelítőleg 60 napon keresztül. 

 

A nyers fokhagyma fekete fokhagymává történő előállításának következtében biológiai aktivitása is jelentős mértékben megváltozik. A folyamat természetes úton zajlik le, egyéb összetevő hozzáadása nélkül. A magas hőmérsékleten történő kezelés olyan nem-enzi­matikus folyamatokat indít el, mint a Maillard-reakció, a karamellizáció, és a fenolos összetevők oxidációja, amelyek a színváltozás hátterében állnak. A fekete fokhagymával kapcsolatos kutatások egyre szélesebb körben jelennek meg. Ennek köszönhetően olyan stabil, és vízoldékony, szerves kéntartalmú vegyületek keletkeznek, mint amilyen az S-allil-cisztein is. A fekete fokhagyma koncentrált S-allil-cisztein tartalma lényegesebben magasabb, a friss fokhagymával összehasonlítva. A készítmény formulázásakor, nem a fokhagyma porított őrlemé­nyét, hanem annak koncentrált kivonatát használjuk.

 

A FERMENTÁLT FEKETE FOKHAGYMA ÉLETTANI HATÁSAI

 

A fermentált fekete fokhagyma kivonat hozzájárul a szív és az immunrendszer normál működéséhez, fenntartja a normál homocisztein- és koleszterinszintet. Termékünk 800 mg fekete fokhagyma kivonatot tartalmaz, amely S-allil-ciszteinre standardizált (ez 2 kapszulában >800 mcg tartalmat jelent). Az S-allil-cisztein jelentősége abban áll, hogy csak a fekete fokhagymában található meg jelentős mennyiségben.

 

KIKNEK AJÁNLJUK A NATUR TANYA® FERMENTÁLT FEKETE FOKHAGYMA TERMÉKET?

 

  • rendszeresen dohányzó személyeknek

  • cukorbetegeknek

  • azoknak, akik nem szeretik a nyers fokhagyma ízét

  • azoknak, akik vegán, koncentrált fokhagyma kivonattal szeretnék kiegészíteni étrendjüket

  • azoknak, akik támogatni szeretnék a szívük és az immunrendszerük egészségét

  • azoknak, akik ügyelnek a megfelelő koleszterinszintükre 

 


* Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 3 990 Ft.

Kapcsolódó termékek

Vitamarin (90 db)

Ár: 6.700 Ft

GAL Omega-3 Eco (60 db)

Ár: 5.590 Ft

Natur Tanya® Szerves TRI-KÁLIUM MÁTRIX (300 mg / 30 db)

Ár: 2.290 Ft

Natur Tanya® Prémium kendermagolaj (250 ml)

Ár: 2.790 Ft

Natures Aid Super Strenght Omega-3 Halolaj (60 db)

Ár: 5.890 Ft