Natur Tanya® Fermentált Fekete Fokhagyma (800 mg)
- Várható szállítás: 2025. október 27.
-

Széles
termékválaszték
Rugalmas
kiszállítás

Segítünk ha
elakadtál
Termékfülek
Leírás
Natur Tanya® Fermentált Fekete Fokhagyma - szagtalan, standardizált S-allil-cisztein (800 mg)
A magas, 800 mg hatóanyagtartalmú fermentált fekete fokhagyma, 12.000 mg porított fokhagyma őrleménynek felel meg. A fekete fokhagyma kivonat friss fehér fokhagymából készül fermentációs gyártástechnológiai eljárással. A fermentáció szagtalan és kellemetlen utóíz nélküli és S-allil-cisztein hatóanyagra standardizált (ez 2 kapszulában >800 mcg hatóanyag tartalmat jelent) végterméket eredményez, amit növényi kapszulatokba töltöttünk. Hozzájárul a szív és az immunrendszer normál működéséhez, a homocisztein és koleszterinszint fenntartásához. A kapszula tartalma annak szétnyitásával kiváló fűszerkeverék, amit ételekhez adhatunk, pl. belekeverhető húsok pácába vagy salátákra szórható.
A fokhagyma széles körű használata miatt igen népszerű összetevő. A fekete fokhagymát a friss fokhagymából állítjuk elő. A fermentációs gyártástechnológiai eljárás során megváltozik a fokhagyma jellegzetes fehéres színe, és barnás-fekete árnyalatot ölt. Míg csípős íze, édeskés-sós ízvilágba fordul át. Egy szagtalan kivonat keletkezik, mivel a szúrós szagért felelős összetevők jelentősen csökkennek az előállítás során. A folyamat, kontrollált hőmérsékleten (általában 60-90 °C), magas páratartalom (70-90%) mellett történik, megközelítőleg 60 napon keresztül.
A nyers fokhagyma fekete fokhagymává történő előállításának következtében biológiai aktivitása is jelentős mértékben megváltozik. A folyamat természetes úton zajlik le, egyéb összetevő hozzáadása nélkül. A magas hőmérsékleten történő kezelés olyan nem-enzimatikus folyamatokat indít el, mint a Maillard-reakció, a karamellizáció, és a fenolos összetevők oxidációja, amelyek a színváltozás hátterében állnak. A fekete fokhagymával kapcsolatos kutatások egyre szélesebb körben jelennek meg. Ennek köszönhetően olyan stabil, és vízoldékony, szerves kéntartalmú vegyületek keletkeznek, mint amilyen az S-allil-cisztein is. A fekete fokhagyma koncentrált S-allil-cisztein tartalma lényegesebben magasabb, a friss fokhagymával összehasonlítva. A készítmény formulázásakor, nem a fokhagyma porított őrleményét, hanem annak koncentrált kivonatát használjuk.
A FERMENTÁLT FEKETE FOKHAGYMA ÉLETTANI HATÁSAI
A fermentált fekete fokhagyma kivonat hozzájárul a szív és az immunrendszer normál működéséhez, fenntartja a normál homocisztein- és koleszterinszintet. Termékünk 800 mg fekete fokhagyma kivonatot tartalmaz, amely S-allil-ciszteinre standardizált (ez 2 kapszulában >800 mcg tartalmat jelent). Az S-allil-cisztein jelentősége abban áll, hogy csak a fekete fokhagymában található meg jelentős mennyiségben.
KIKNEK AJÁNLJUK A NATUR TANYA® FERMENTÁLT FEKETE FOKHAGYMA TERMÉKET?
-
rendszeresen dohányzó személyeknek
-
cukorbetegeknek
-
azoknak, akik nem szeretik a nyers fokhagyma ízét
-
azoknak, akik vegán, koncentrált fokhagyma kivonattal szeretnék kiegészíteni étrendjüket
-
azoknak, akik támogatni szeretnék a szívük és az immunrendszerük egészségét
-
azoknak, akik ügyelnek a megfelelő koleszterinszintükre
* Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 3 990 Ft.