Leírás
Bio Süngomba Mikroőrlemény (65 g)
A Süngomba, azaz Lion's Mane, egy olyan adaptogén gomba, amely:
-
Támogatja a kognitív funkciókat és az idegrendszer egészségét.
-
Segíthet csökkenteni a stressz hatását és fenntartani az érzelmi egyensúlyt.
-
Természetes módon támogatja az immunrendszert, elősegítve a sejtek egészségének megőrzését és az oxidatív stressz csökkentését.
-
Magasabb biológiai hozzáférhetőség: A mikroőrlési technológia segítségével a Lion's Mane gomba aktív hatóanyagai könnyebben felszívódnak a szervezetben. A finom őrlési eljárás biztosítja, hogy az hatóanyagok gyorsabban és nélkülözve hasznosuljanak.
-
Javított oldhatóság: A finomra őrölt mikroőrlemény kiválóan oldódik vízben vagy más folyadékokban, így a kávé tökéletes kiegészítője.
Süngomba és az idegrendszer
A kutatások bebizonyították azt is, hogy a süngomba termőtestében lévő anyagok serkentik az idegi növekedési faktor (NGF=Nerve Growth Factor) szintézisét, mely hatással van egyes agyi funkciókra és a vegetatív idegrendszerre. Az NGF pedig főszerepet játszik az idegsejtek, a központi és perifériás idegrendszer kialakulásában, egészséges működésében, regenerációjában.
Az idegkárosodás– akár cukorbetegség, akár alkohol, akár kemoterápia okozza – pedig egy olyan probléma, mely sokak életét megkeseríti, és egy kismértékű javulás is nagyon fontos lehet ezen betegek számára. Nagy valószínűséggel problémájukat teljes mértékben nem fogja megoldani a süngomba rendszeres fogyasztása, de segíthet a tünetek elviselésében. A süngomba felhasználásával finom ételeket készíthetünk, melyek egészségünk megőrzését szolgálják.
Több nagy vizsgálati eredmény is rendelkezésünkre áll a süngomba idegrendszeri védő hatásával kapcsolatban, melyek egyértelműen jelzik a gomba hatékonyságát.
Süngomba és az emésztőrendszer
A süngomba régi, népi gyógyászati alkalmazását alátámasztotta több kutatás is. Egy süngomba adott koncentrációban képes gátolni a Helicobacter pylori nevű baktérium növekedését, mely a gyomorfekélyek egyik fő okozója.
A gyomor krónikus gyulladásos betegségének kiegészítő kezelésére vonatkozó vizsgálati eredmények is születtek, melyek alátámasztják a süngomba használhatóságát.
A mikroőrlemény könnyen beilleszthető a napi rutinba, és jelentős előnyöket nyújthat az egészségmegőrzés terén.
Vélemények
Összetevők, adagolás
Összetevők: Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó süngomba mikroőrlemény.
Hogyan fogyasszuk?
-
Forrázatot készítünk: fél mokkáskanálnyi gombaport kávés csészébe rakunk, majd a forralóban felforralt vízzel (kb. 0,5-1 dl) leforrázzuk, állni hagyjuk, kihűlés után fogyasztjuk. Napjában legalább kétszer érdemes így fogyasztani. Ízlés szerint ízesíthetjük fahéjjal, mézzel, vagy felönthetjük zöldség-gyümölcslével!
-
Ételekbe (pl. joghurt, kefir, túró) belekeverve is fogyasztható.
Tápérték 100 g termékben: Energia 645 KJ, 155 Kcal; Zsír 9,2g (amelyből telített zsírsavak 4,9 g); Szénhidrát 3,9 g (amelyből cukrok 1,7g); Fehérje 14,2 g; Só < 0,1 g. A tápértéktáblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.
Nettó tömeg: 65 g bio süngomba őrlemény.
Figyelem: gombára, gombaspórára allergiásoknak a fogyasztása nem javasolt! A gomba nem gyógyszer, használata nem helyettesíti az orvosi terápiát, csak kiegészítheti azt. Jelen élelmiszer fogyasztása nem helyettesíti az egészségtudatos táplálkozást és az egészséges életmódot, sem az orvosa által előírt gyógyszeres és egyéb kezelési módokat!