Bio Süngomba Mikroőrlemény (65 g)
- Várható szállítás: 2025. október 06.
-

Széles
termékválaszték
Rugalmas
kiszállítás

Segítünk ha
elakadtál
Termékfülek
Leírás
Bio Süngomba Mikroőrlemény (65 g)
A Süngomba, azaz Lion's Mane, egy olyan adaptogén gomba, amely:
-
Támogatja a kognitív funkciókat és az idegrendszer egészségét.
-
Segíthet csökkenteni a stressz hatását és fenntartani az érzelmi egyensúlyt.
-
Természetes módon támogatja az immunrendszert, elősegítve a sejtek egészségének megőrzését és az oxidatív stressz csökkentését.
-
Magasabb biológiai hozzáférhetőség: A mikroőrlési technológia segítségével a Lion's Mane gomba aktív hatóanyagai könnyebben felszívódnak a szervezetben. A finom őrlési eljárás biztosítja, hogy az hatóanyagok gyorsabban és nélkülözve hasznosuljanak.
-
Javított oldhatóság: A finomra őrölt mikroőrlemény kiválóan oldódik vízben vagy más folyadékokban, így a kávé tökéletes kiegészítője.
Süngomba és az idegrendszer
A kutatások bebizonyították azt is, hogy a süngomba termőtestében lévő anyagok serkentik az idegi növekedési faktor (NGF=Nerve Growth Factor) szintézisét, mely hatással van egyes agyi funkciókra és a vegetatív idegrendszerre. Az NGF pedig főszerepet játszik az idegsejtek, a központi és perifériás idegrendszer kialakulásában, egészséges működésében, regenerációjában.
Az idegkárosodás– akár cukorbetegség, akár alkohol, akár kemoterápia okozza – pedig egy olyan probléma, mely sokak életét megkeseríti, és egy kismértékű javulás is nagyon fontos lehet ezen betegek számára. Nagy valószínűséggel problémájukat teljes mértékben nem fogja megoldani a süngomba rendszeres fogyasztása, de segíthet a tünetek elviselésében. A süngomba felhasználásával finom ételeket készíthetünk, melyek egészségünk megőrzését szolgálják.
Több nagy vizsgálati eredmény is rendelkezésünkre áll a süngomba idegrendszeri védő hatásával kapcsolatban, melyek egyértelműen jelzik a gomba hatékonyságát.
Süngomba és az emésztőrendszer
A süngomba régi, népi gyógyászati alkalmazását alátámasztotta több kutatás is. Egy süngomba adott koncentrációban képes gátolni a Helicobacter pylori nevű baktérium növekedését, mely a gyomorfekélyek egyik fő okozója.
A gyomor krónikus gyulladásos betegségének kiegészítő kezelésére vonatkozó vizsgálati eredmények is születtek, melyek alátámasztják a süngomba használhatóságát.
A mikroőrlemény könnyen beilleszthető a napi rutinba, és jelentős előnyöket nyújthat az egészségmegőrzés terén.