Natur Tanya® fermentált Papaya koncentrátum (500 ml)

  • Átlagos értékelés:
  • Várható szállítás: 2025. október 06.
Eredeti ár: 5.890 Ft Akciós ár: 4.990 Ft (3.929 Ft + ÁFA) Kedvezmény: -15%
Menny.: db

Széles
termékválaszték

Széles termékválasztékkal és folyamatosan bővülő kínálattal várunk, melyet mindig a Te igényeidhez igazítunk.

Rugalmas
kiszállítás

Gyors és rugalmas kiszállítás Magyarország teljes területén. Csomagfeladás háztól házig, csomagpontra vagy automatába

Segítünk ha
elakadtál

Ha nem tudod, melyik termék lenne számodra a legmegfelelőbb, írj nekünk, segítünk!

Termékfülek

Leírás

Natur Tanya® fermentált Papaya koncentrátum - Saccharomyces boulardii probiotikus élesztőgomba fermentációval (500 ml)

 

Saccharomyces boulardii probiotikus élesztőgomba fermentációval készült folyékony papaya koncentrátum. Speciálisan kifejlesztett formula, amely egyesíti a tradicionálisan már régóta használt papaya és a noni gyümölcs természetes forrásból származó előnyeit, tulajdonságait, mindezt kiváló ízvilággal likvid formában biztosítva.

 

  • TERMÉSZETES TÓRÓPUSI GYÜMÖLCSÖK EREJÉVEL

  • FERMENTÁLT PAPAYA GYÜMÖLCSLÉ ÉS PAPAYA PÉP

  • NONIVAL DÚSÍTVA, AMI TÁMOGATJA AZ IMMUNITÁST

  • GLUTÉNMENTES ÉS VEGÁN ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ

  • NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES SZÍNEZÉKET, TELÍTETT ZSÍRTÓL MENTES

 

Natur Tanya Fermentált Papaya koncentrátum

 

Mi az és miért jó a fermentálás?

 

A fermentálás az, amikor az élelmiszer barátságos, élő mikroorganizmusok tevékenységének hatására valódi szuperélelmiszerré (SUPERFOOD) változik. A fermentáció oxigén hiányában (anaerob körülmények között) és olyan jótékony mikroorganizmusok enzimjeinek (élesztőgombák, penészgombák és baktériumok) jelenlétében zajlik le, melyek energiájukat erjesztés/fermentáció útján nyerik. A fermentációnak számos funkciója van, pl. új ízeket és textúrákat kölcsönöz az ételnek, meghosszabbítja eltarthatóságukat, megemeli bizonyos tápanyagok mennyiségét vagy épp újakat hoz létre (egyedi bioaktív fitokemikáliákat, antioxidánsokat és gyulladáscsökkentő vegyületeket), illetve megnöveli a vitaminok és ásványi anyagok biohasznosulását, semlegesíti a tápanyagok felszívódását nehezítő, ártalmas és allergén antitápanyagokat.

 

A fermentált papaya végtermék keletkezésének lépései:

 

  • a fermentált papaya Dél-Amerika ültetvényeiben gyűjtött gyümölcsökből származik

  • a magas minőségű kritériumoknak megfelelve a gyárakban, a papayából gyümölcslét állítanak elő, itt a termék kémiai-fizikai, organoleptikus (érzékszervi) tulajdonságai kerülnek többek között ellenőrzésre, standardizálásra

  • A nyersanyagot biofermentációs folyamatnak vetik alá, mely során Saccharomyces Boulardii probiotikus élesztőgombát adnak hozzá. A fermentáció addig tart, amíg a cukor és az összes fermentálható anyag teljesen metabolizálódik, ezáltal minőségi terméket létrehozva

  • A tiszta erjesztett papaya különleges, FBD (fluid bed drying) eljárás során jön létre, mely során a fermentált gyümölcslét legfeljebb 40 °C fokon fluidizált ágyon szárítják, csökkentve a hőhatást és ezzel megőrizve a termék funkcionális tulajdonságait

 

Fermentálás és bélmikrobiom

 

A fermentált élelmiszerekben található bioaktív anyagok hozzájárulnak a patogén mikroorganizmusok, pl. az E. Coli és a Candida gomba mennyiségének kordában tartásához. Akinek a bélrendszere nem működik optimálisan problémát okozhat a hagyományos élelmiszerekben lévő tápanyagok lebontása, míg másoknak eközben a felszívásuk okozhat gondot. Mivel a fermentált kiegészítők nem állítják ilyen kihívás elé a szervezetet, így a savas refluxszal, IBS-sel vagy más emésztési zavarokkal küzdők nagyon sokat profitálhatnak belőlük.

 

Bélmikrobiom és idegrendszer kommunikáció

 

Azt már régóta tudjuk, hogy az idegrendszerünk hatással van az emésztésünkre, erős stressz hatására például ezért fordulhatnak elő gyomor és bélrendszeri panaszok - gondoljuk csak a vizsgák előtt jelentkező gyomorégésre. Azonban viszonylag új felfedezésnek számítanak, hogy a bélrendszer hatással van a központi idegrendszer működésére is. A több egyszerű cukrot tartalmazó ételek például elősegítik a szerotonin szint emelkedését, így javítják a kedélyállapotot, ezért vagyunk hajlamosak édességgel „jutalmazni” magunkat. Az idegrendszer hat az bélmozgásra, az emésztőenzimek termelésére, tehát az anyagcsere gyorsaságára és hatékonyságára.  A bélrendszer pedig a központi idegrendszer funkcióira van hatással. Az egyensúlyban lévő mikrobiom hatással van az immunsejteken keresztül a helyes immunválaszokra, ami támogatja a védekező képességet a kórokozókkal szemben, és segít fenntartani az immuntoleranciát, hogy ne reagáljon ártalmasan a saját szervezetére. Cserébe az immunrendszer is támogatja a bélmikrobiom összetételét, ahol az ott élő hasznos bélbaktériumok immun és gyulladáscsökkentő vegyületek előállításáért felelnek.

 

Kinek ajánljuk a fermentált papaya koncentrátumot?

 

  • emésztőrendszeri panaszokkal küzdőknek

  • fogyókúrázóknak, csökkentett energia-bevitel mellett

  • magas fehérjetartalmú étrendet követőknek

  • kiegyensúlyozott, változatos étrendet követőknek

  • az immunrendszer támogatására (nonival dúsítva)

 

* Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 4 990 Ft.

Kapcsolódó termékek

Herbaferm csepp

Ár: 9.300 Ft

MikroBiom 24 élőflórás étrend-kiegészítő kapszula (30 db)

Ár: 8.190 Ft

GAL Flóra rost-komplex

Ár: 6.290 Ft

Natur Tanya® Gyomor- és bélbarát rost

Ár: 3.490 Ft

Dr. Chen Emésztőenzim komplex (30 db)

Ár: 3.490 Ft