Leírás
GAL A-Vitamin cseppek (30 ml)
A máj nemcsak a leggazdagabb kész A-vitamin forrás, de egy valóságos tápanyagbomba. A párolt répa és sütőtök is remek A-vitamin forrás (a karotinokon keresztül), amelyek szintén sok egyéb hasznos tápanyagot tartalmaznak. Jobb tehát ezekből fedeznünk A-vitamin szükségletünket, mint pótolnunk. Sajnos sokan nem szeretik vagy kerülik a májat, miközben a répa/sütőtök-fogyasztást sem preferálják. Számukra javasoljuk termékünket, elsősorban ha D3-vitamint is szednek. Ugyanannyi vagy legfeljebb kétszer annyi NE A-vitamint javaslunk pótolni számukra, mint amennyi NE D3-at fogyasztanak.
Miért retinil-palmitát? (Retinol-palmitát = retinil-palmitát, utóbbi a helyesebb)
A retinol az A-vitamin kész formája, amelyet bárki kiválóan hasznosít, mivel már nem kell átalakítania a szervezetnek. A retinil-palmitát pedig a retinol élelmiszerekben (májban) megtalálható szinte egyetlen formája, amely nem más, mint a szervezetben megtalálható leggyakoribb zsírsavnak (palmitinsavnak) és a retinolnak a közösen alkotott természetes vegyülete. Az emberek és állatok szervezetében lévő A-vitamin kb. 90%-a a májban van, és az is szinte mind, kizárólag retinil-palmitát formában (kis mennyiségben egyéb zsírsavakhoz kapcsolódó formában is). A lényeg, hogy ami A-vitaminhoz élelmiszerrel hozzájuthatunk, az szinte csak retinil-palmitát lehet.
Mivel az A-vitamin pótlás hatására az eleve D3-vitamin hiányos szervezetben az A és a D3 aránya eleve abnormálisan az A-vitamin irányába tolódik el, a további A-vitamin pótlás még inkább ronthat a súlyos D3 hiányon, így káros hatásai lehetnek több vizsgálat szerint. D3-mal együtt pótolva viszont nem, úgy extrém dózisú retinol is biztonságos. Érdekes módon azonban egy 2003-as vizsgálatban (metaanalízisben), amelyben az addigi összes A-vitamin pótlásos vizsgálatot elemezték, arra jutottak, hogy sem a májból származó A-vitamin (ami retinil-palmitát), sem retinil-palmitát olajban oldva pótolva, csak a retinol száraz formája (retinol-acetát), és a retinol vízoldékony vagy emulgeált formái okoznak bármiféle nem kívánt hatást. Hogy ennek mi lehet az oka, nem tudni pontosan, de belegondolva, hogy a retinol különböző formái közül csak a retinil-palmitát a természetes, nem annyira meglepő… Ezért választottuk tehát a retinil-palmitátot, és oldottuk MCT-olajban.
Ettől függetlenül alighanem a túlzott retinil-palmitát pótlás is veszélyes, hiszen a D3-hoz képesti aránya vele is eltolható, de mindenképpen fontos, hogy retinolhoz csakis természetes élelmiszerekből és/vagy retinil-palmitát szedésével jussunk, és kerüljük el a retinol-acetátot és minden vízoldékony, emulgeált vagy liposzómás formát, amelyek az említett vizsgálat alapján nagyobb kockázatot jelentenek.
Mikor ajánlott a GAL A-vitamin 1000NE cseppek fogyasztása?
-
A szem és a bőr egészségének fenntartásához
-
Az immunrendszer megfelelő működéséhez
-
A különböző gyulladások, bakteriális, vírusos és gombás fertőzések megelőzéséhez
-
A szem megfelelő fényérzékenységének szabályozásához
-
A szürkületben való éleslátás biztosításához
-
A szemszárazság megelőzéséhez
-
Az időskori szembetegségke kialakulásának csökkentéséhez
-
A bőr épségének és rugalmasságának fenntartásához
-
A csontok és a fogak egészségének megőrzéséhez
-
A zavartalan növekedéshez
Vélemények
Összetevők, adagolás
Összetevők: MCT-olaj (fenntartható gazdaságból),A-vitamin (retinil-palmitát), természetes antioxidáns: E-vitamin (kevert tokoferolokból).
Hatóanyagok 1 cseppben: A-vitamin (retinil-palmitát) 1000NE/300mcg RE
Adagolás: Napi 1-10 csepp fogyasztását javasoljuk, étkezésünk
A-vitamin tartalmától és D3-vitamin bevitelünktől függően.
Fogyassza kiskanálra cseppentve, vagy az ételhez keverve. Folyadékba ne keverje!
Figyelem: Kérjük, ha bármilyen egészségügyi panasza, ismert betegsége van vagy várandós, szoptat, előbb konzultáljon orvosával, mielőtt elkezdené a termék fogyasztását, alkalmazását. Ne lépje túl az ajánlott napi adagot. Az étrendkiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A termék leírásában esetenként olvasható egyes hatóanyagokról szóló információk nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le, hanem jellemzően az összetevőkkel kapcsolatos tudományos publikáción alapulnak. Tárolja száraz és hűvös helyen 25°C-ig, közvetlen napfénytől és fagytól óvva. A gyártó nem vállal felelősséget a helytelen tárolás miatt keletkezett károkért. Kisgyermekektől elzárva tartandó!