Ganoderma lucidum: Az új superfood?

GyógykuckóShop
Ganoderma lucidum: Az új superfood?
Az immunrendszer támogató csodagomba.

A Ganoderma gomba, más néven reishipecsétviaszgomba, egy értékes és népszerű gyógygomba, amelyet az ázsiai orvoslásban évszázadok óta használnak. A Ganoderma gazdag forrása az immunrendszer támogatásához szükséges poliszacharidoknak, triterpéneknek, antioxidánsoknak, és más bioaktív vegyületeknek. Ezen kívül, a Ganoderma kiváló forrása a B-vitaminoknak, D-vitaminnak, kalciumnak, magnéziumnak, és vasnak. A kínai medicina előszeretettel használja a reishit méregtelenítésre, mely egyébként a máj legfőbb funkciója. A manapság egyre nagyobb mennyiségben előforduló mérgek, toxinok, petrokémiai anyagok, növényvédőszerek, gyomirtók, mind-mind megterhelik méregtelenítő szervünket, a májunkat.

 

Ganoderma gomba | biogomba-ganoderma

 

A Ganoderma gomba termesztése bonyolult folyamat, amely speciális körülményeket igényel, mint például megfelelő hőmérséklet, páratartalom, és megfelelő tápanyagforrás. Az ideális hőmérséklet a termesztéshez 22-28 Celsius fok között van, a páratartalom pedig 80-90% körül kell legyen. A Ganoderma micéliumot (a gomba szövetét) általában tölgyfából készült fatörzseken termesztik, amelyeket előzőleg sterilizálnak.

A Ganoderma gomba számos jótékony hatása van, beleértve az immunrendszer támogatását, a stressz csökkentését, a májvédelmet, az allergiák enyhítését, a vérnyomás csökkentését, a koleszterinszint csökkentését, a szív- és érrendszeri egészség javítását, és a daganatok elleni harcot. Azonban fontos megjegyezni, hogy a Ganoderma gomba nem helyettesítheti a szükséges orvosi kezeléseket, és mindig konzultáljunk orvosunkkal, mielőtt bármilyen kiegészítőt vagy gyógygombát fogyasztunk. Összességében a Ganoderma gomba egy nagyon értékes és hatékony gyógygomba, amelynek termesztése és fogyasztása számos egészségügyi előnnyel járhat.

 

Fogyasztási javaslat:

 

A Ganoderma gomba számos formában fogyasztható, beleértve a kapszulákat, porokat, kivonatokat, és a teát.

  • Napi egy-két kávéskanál őrleményt elkeverünk kevés folyadékba, vízbe, teába, kávéba, zöldség, vagy gyümölcslébe. A forró folyadék fokozza a gomba hasznosulását!

  • Forrázatot készítünk: egy mokkáskanál gombaport kávés csészébe rakunk, majd a forralóban felforralt vízzel (kb. 0,5-1 dl) leforrázzuk, állni hagyjuk, kihűlés után fogyasztjuk. Ízlés szerint ízesíthetjük fahéjjal, citromlével, vagy felönthetjük gyümölcslével.

  • Tea főzet is készíthető belőle: teafilter papírba tesszük a kávéskanál ganoderma gomba őrleményt. Leforrázzuk 2dl forró vízzel, majd 5 percig állni hagyjuk. Miután kihűlt citrommal ízesítjük, mert a C vitamin fokozza a termék összetevőinek biohasznosulását! Influenzás időszakban a ganoderma mellé tehetünk friss gyömbért is a teánkba. Ha nincs otthon teafilter papír, tegyük az őrleményt a csészénkbe és úgy forrázzuk le. Az így elkészült teát leszűrjük (akit nem zavar nyugodtan igya meg az őrleményt a teával együtt).

 

Vevői kérdések:
 

  • A forró folyadék nem teszi tönkre a gombában lévő hatóanyagokat?

 

A gombában lévő hatóanyagok nem érzékenyek a magas hőmérsékletre. Sőt a forró közeg segíti a szervezetünknek a hasznosítás folyamatát.

 

  •  Evés előtt, vagy evés után fogyasszam?

 

Alapvetően nincs jelentősége. Amennyiben a gomba fogyasztása során érzékeny hasi panaszokat észlel, akkor étkezés közben, vagy utána fogyassza az őrleményt.

 

  • Mennyit fogyasszak a gomba őrleményből? Csapott, vagy púpos kávés kanál az adag?

 

Mivel természetes anyagról beszélünk, így nem lényeges a milligramm pontosságú adagolás. Mindenképpen fokozatosan szoktassa hozzá a szervezetét a ganoderma gomba fogyasztásához, mivel erősen méregtelenít: az első héten napi fél kávés kanál fogyasztása elegendő. A következő héten 2xfél, vagy 1x1 kávés kanállal fogyassza a gombát. Közérzetétől függően emelheti az adagot napi 2-3 x 1 kávés kanálnyi adagig.

 

  • Este, vagy napközben jobb a ganoderma gomba alkalmazása?

 

A ganoderma gomba természetes összetevője a szerves germánium, mely növeli a véroxigén szintet, ezért a gombát inkább reggel, vagy napközben fogyassza.

 

  • Honnan tudom, hogy nekem mennyi gomba por fogyasztása a megfelelő?

 

A ganoderma túlzott fogyasztása esetén ingerlékenység, hasmenés, kiütések előfordulhatnak. Ez esetben csökkentse a gomba por fogyasztását.

 

  • Mikor nem javasolt a bio ganoderma őrlemény használata?

 

3 éves kor alatt, terhesség és szoptatás idején.

 

  • Lehet-e gyógyszeres terápia mellett bio ganoderma őrleményt fogyasztani?

 

Természetesen lehet, hisz ez a termék természetes bio élelmiszer. Amennyiben valamilyen betegségben szenved, kérje ki orvosa véleményét!

  • Vannak viszont olyan gyógyszerek, melyek hatását befolyásolhatja a termék alkalmazása, ilyenek lehetnek: Véralvadásgátlók 

 

  • Lehet-e műtét környékén ganodermát fogyasztani?

 

Mivel a ganoderma gomba növelheti a vérzés kockázatát, 2 héttel a tervezett műtét előtt érdemes abbahagyni a fogyasztását. Amennyiben ilyen jellegű gyógyszereket szed, feltétlenül kérje ki kezelőorvosa tanácsát!

Tartalomhoz tartozó címkék: Ganoderma Pecsétviaszgomba Biogomba

Kapcsolódó termékek

Bio őrölt ganoderma (20 g)

5.190 Ft
Kívánságlistára teszem

Ganodermás Tea Különlegesség

2.500 Ft
Kívánságlistára teszem

Bio őrölt ganoderma (40 g)

9.590 Ft
Kívánságlistára teszem

Életerő bio gombás mikroőrlemény (60 g)

8.890 Ft
Kívánságlistára teszem

Immungold Ganoderma ampulla

1.990 Ft
Kívánságlistára teszem