Leírás
Natur Tanya® Lícium gyümölcs (Goji bogyó) 100g
A Lycium barbarum (más néven goji berry, lícium, kínai farkasbogyó, wolfberry vagy közönséges ördögcérna) ázsia legősibb szuperélelmiszere. Kimondottan ízletes, íze a mazsolát és a szárított papayát idézi, inkább édes, de kellemes savanykás aromával. Alacsony glikémiás indexe és magas tápanyag tartalma miatt, nagyszerűen beilleszthető bármilyen diétás étrendbe, ha vegán vagy, vagy Paleozol, akkor is fogyaszthatod. Írásos feljegyzések szerint a kínaiak életében egészen az első századik visszanyúló, gyógyászati múlttal rendelkezik. A hosszú, boldog életet, a jó egészséget, a jin energia fokozását tulajdonították az ehető termésnek. Hittek abban, hogy a pirosan fénylő bogyó nem csak az általános gyengeség, rosszullét és a depresszió ellen hatásos, hanem meghosszabbítja az életet és segíti a máj, vese működését, valamint hozzájárul a szem egészségéhez.
Azt a kínai tartományt ahol a Lícium (Lycium barbarum) megterem, úgy hívják, a „100 éves fiatalok” hazája. Kizárólag itt él meg ez a fajta goji gyümölcs, ami méretre apróbb, de a húsa sokkal vaskosabb, tömörebb a társainál. Hatóanyagokban ez a leggazdagabb goji - az összes többi fajtát az ázsiaiak másodrangúnak tartják. Rendkívül jól alkalmazkodik az időjárás körülményeihez. Szívóssága, ellenálló képessége megmutatkozik abban, hogy nagyon jól bírja a hideget, akár a -25 °C-ot is!
A piros színű, nyers termés önmagában is fogyasztható. Legtöbbször joghurtba, müzlihez, turmixhoz (ha szükséges, vízbe, teába áztatható előtte), vagy különböző kásákkal összefőzve szokás elkészíteni. Forró csokihoz keverve finom csemege, de fogyasztható gyógyteába, borba vagy pálinkába áztatva, illetve kompótba főzve is.
7 kiemelkedő jótékony tulajdonsága a goji bogyónak, amelyek pozitív hatással lehetnek a szervezetünkre:
-
Magas antioxidáns forrás
-
Hatékony immunerősítő
-
Természetes afrodiziákum
-
Erősíti a csontokat és gyorsítja az izom növekedést
-
Fokozza a zsírbontást és az energiatermelés
-
Védi a májat
-
Javítja a látást
Vélemények
Összetevők, felhasználás
Összetevők: 100% szárított goji (Lycium barbarum L.) bogyó.
Felhasználási javaslat: Napi 5-10 g. Az aszalt termés önmagában is finom csemege, de müzlihez, turmixhoz, kásához, joghurtba, teában áztatva is fogyasztható.
Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 1386 kJ/327 kcal, Zsír: 1,2 g, amelyből telített zsírsavak: 0 g, Szénhidrát: 64 g, amelyből cukrok: 46 g, Rost: 2 g, Fehérje: 14 g, Só: 0,28 g
A termék dióféléket, glutént feldolgozó üzemben készült!
Tárolás: száraz, hűvös helyen.
Kiszerelés: 100 gr
100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG. A TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!