Bóday Ádám: Ételek, ízek, aromák - Funkcionális táplálkozás minikurzus

Bóday Ádám: Ételek, ízek, aromák - Funkcionális táplálkozás minikurzus
Szeged, 2023.06.10. 09:00 - 17:00

A rendezvény menüje:

  1. előétel: táplálkozás élettani bevezetés - az aranykor rövid története

  2. első fogás: Ismerjük meg milyen tulajdonsággal kell élelmiszereinknek rendelkezniük, hogy testünk anyagcseréjét ideálisan szolgálják. Betekintést nyerjünk a fogyasztói társadalom élelmezés-ipari szakemberei által kialakított és a gazdasági rendszer által fenntartott étel addikció folyamatába. Ezért az élelmiszerbőség korában szükséges tudással kell rendelkeznünk, hogy a hozzáférhető élelmiszerek közül helyesen választhassunk. Szó lesz az új élelmiszerekről, a funkcionális - "feltuningolt" élelmiszerekről, az élelmiszer függőségeken át az élelmiszerek elsődleges, másodlagos tulajdonságai és élettani értékük.

  3. második fogás: Az ízek élettana - milyen jelentésük van az ízeknek, milyen élettani folyamatok kapcsolhatók hozzájuk? Miért vonzódunk, vagy éppen undorodunk egyes ízektől? Mit jelentenek az ízek a fogyasztóknak és ősi biológiai szabályok szerint működő testüknek?

  4. desszert: kérdésék és válaszok - előre elküldött kérdésekre szeretünk a legjobban válaszolni!

ELŐADÓ: Bóday Ádám, humán mikrobiom kutató, a Herbaferm cseppek megalkotója.

Részvételi díj:

  • 30 000 Ft.
  • Herbaferm fogyasztóknak -20% kedvezmény

Időpont:

  • 2023.06.10. 09:00 - 17:00

Helyszín:

  • 6724 Szeged, Vasas Szent Péter u. 5/C

Ha bármilyen kérdésed van az kurzussal kapcsolatban, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi e-mail címen: gyogykuckoshop@gmail.com